BiH: Pojačan promet vozila na graničnim prelazima prema moru i na ulazu u zemlju

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se i na putevima u BiH, a posebno na aktuelnim izletištima

 

Na graničnim prelazima Izačić, Doljani, Gabela Polje, Zupci, Hum, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se i na putevima u BiH, a posebno na aktuelnim izletištima.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići, za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

Na dionici Jablanica-Prozor-Livno-Drvar-Bosanski Petrovac-Sanski Most, danas se u redovnom režimu saobraćaja kreće kolona Oldtimer vozila.

Na svim dionicama savjetuje se opreznija vožnja prilagođena uslovima na putu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *