BiHVIJESTI

EFENDIĆ: PROSJEČAN KOŠARKAŠ SA SUMNJIVOM DIPLOMOM NE MOŽE OBAVLJATI TAKO BITNU FUNKCIJU

O najaktuelnijim događajima, ali i o tome ima li izlaza iz stalnih kriza, u 7 Plus Hayat TV-a večeras smo razgovarali sa Semirom Efendićem, predsjednikom Stranke za BiH i načelnikom sarajevske Opštine Novi Grad.

Komentarišući rad ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića, Efendić navodi kako jedan prosječan košarkaš sa sumnjivom diplomom ne može obavljati tako važne poslove.

Nije isto biti u šou biznisu u košarci, pa možete bez velike pažnje da radite s nekim ljudima. Međutim, kada obavljate državne poslove, onda morate procijeniti s kim imate posla. Ovdje se radi o dokazanim rušiocima BiH koji su uspjeli da skupe na privatnom imanju one koji im trebaju da završe započeto. Kada bi se realizovalo ono što je dogovoreno, to bi značilo rušenje Dejtona. Tužno ih je gledati kako plaćaju sve ono što su obećali Dodiku i Čoviću da bi ih uveli u vlast. To plaćanje je tužno gledati. Oni su toliko nespoobni da ni te štetne stvari za BiH nisu u stanju realizovati. Ambasada SAD je pomogla ‘Trojci’ da uđe u vlast i da je formira, a onda su shvatili da je došla na vlast grupa ljudi koji ne znaju posao – rekao je Efendić.

Hayat