Advokat Feraget zatražio izuzeće glavne tužiteljice Dalide Burzić i svih tužilaca Tužilaštva KS

11.10 Arijana Memić dala je izjavu u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, zbog optužbi Alise Mutap da joj je Memić prijetila putem društvene mreže Facebook.

Advokat Ifet Feraget  zatražio je izuzeće glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić i svih tužilaca Tužilaštva KS.

Kako je regao, razlog zašto traže izuzeće je sumnja u nepristrasnost glavne tužiteljice i tužilaca u ovom slučaju.

10.00 U zgradu Tužilaštva Kantona Sarajevo ušla je Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, u pratnji advokata Ifeta Ferageta, oca Muriza Memića i efendije Asada Foče.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pozvalo je danas sestru nastradalog Dženana Memića, Arijanu, da da izjavu u svojstvu osumnjičene zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti i sprečavanja dokazivanja.

Arijana Memić pozvana je na saslušanje jer ju je Alisa Mutap prijavila da joj je prijetila na društvenoj mreži Facebook.

Otac Muriz Memić je u svojim ranijim izjavama naglasio da Arijana nikome nije prijetila, te da imaju dokaze o svemu što je pisala na Facebooku.

Alisa Mutap je sa Dženanom Memićem bila 8. februara prošle godine u Velikoj Aleji na Ilidži, kada je mladić zadobio povrede opasne po život, zbog kojih je nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici. Mutap je kasnije izjavljivala da ima amneziju, zbog čega se ne sjeća šta se tačno dogodilo te kobne noći.

Muriz Memić je u više navrata izjavio da se ne slaže sa optužnicom Tužilaštva KS, koja tereti Ljubu i Bekriju Seferović za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan, navodeći kako imaju dokaze o Dženanovom ubistvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *