Akcija izgradnje novog doma za tročlanu porodicu Brkić iz Gradačca

Udruženje građana “Nur”Gradačac pokrenulo je danas projekat izgradnje porodičnog doma tročlanoj porodici Brkić iz Međiđe Donje.

Ahmet i Fadila Brkić maloljetni su unuci Ahmeta Brkića, djeda koji je u potpunosti preuzeo brigu o njima nakon smrti svoje supruge krajem prošle godine. O majci djece ne zna se mnogo, dok je otac djece živ, ali zbog mnoštva zabrana prilaza, prijetnji, reakcija lokalne policije, ovisnosti o alkoholu i drugih ilegalnih radnji, istom je zabranjen prilaz i oduzeto mu je skrbništvo nad djecom. Kada je riječ o Fadili Brkić, u pitanju je djevojčica sa oštećenjem vida, gdje joj je vid na jednom oku ostao na oko 1%.

Djed Ahmet svim silama pokušava odhraniti svoju porodicu, i to je bio razlog više da članovi Udruženja građana “Nur” Gradačac odluče pokrenuti akciju izgradnje novog doma za ovu tročlanu porodicu.

Porodica trenutno živi u trošnoj, staroj kućici u Međiđi Donjoj koja se više, kako ističu u Udruženju “Nur”, ne može smatrati uslovnom za boravak i život u istoj.

KAKO MOŽETE POMOĆI OVU AKCIJU

(1) Donacijom u vidu materijala, stolarije i druge potrebne opreme za izgradnju doma ali i opremanje istog. Posebno je potrebno sljedeće:

a) Crijep;

b) Majstori za zidanje

(2) Novčanim donacijama

Donacijama u novcu možete pomoći kupovinu potrebnog materijala, opreme, bijele tehnike i stolarije, sanitarija i svega što je za prosječan dom potrebno.

a) Za uplate iz BiH

Primalac: Udruženje građana “Nur” Gradačac

Broj žiro računa: 1413865320017207

b) Za uplate iz inostranstva

Primalac: Udruženje građana “Nur” Gradačac

IBAN: BA39 1995020047268163

SWIFT: ABSBBA22

c) Novac možete donirati i u gotovini u prostorijama Udruženja u ulici Sarajevska bb (o kancelariji autoškole “RIMES”)

11 thoughts on “Akcija izgradnje novog doma za tročlanu porodicu Brkić iz Gradačca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *