Akcija izgradnje novog doma za tročlanu porodicu Brkić iz Gradačca

Udruženje građana “Nur”Gradačac pokrenulo je danas projekat izgradnje porodičnog doma tročlanoj porodici Brkić iz Međiđe Donje.

Ahmet i Fadila Brkić maloljetni su unuci Ahmeta Brkića, djeda koji je u potpunosti preuzeo brigu o njima nakon smrti svoje supruge krajem prošle godine. O majci djece ne zna se mnogo, dok je otac djece živ, ali zbog mnoštva zabrana prilaza, prijetnji, reakcija lokalne policije, ovisnosti o alkoholu i drugih ilegalnih radnji, istom je zabranjen prilaz i oduzeto mu je skrbništvo nad djecom. Kada je riječ o Fadili Brkić, u pitanju je djevojčica sa oštećenjem vida, gdje joj je vid na jednom oku ostao na oko 1%.

Djed Ahmet svim silama pokušava odhraniti svoju porodicu, i to je bio razlog više da članovi Udruženja građana “Nur” Gradačac odluče pokrenuti akciju izgradnje novog doma za ovu tročlanu porodicu.

Porodica trenutno živi u trošnoj, staroj kućici u Međiđi Donjoj koja se više, kako ističu u Udruženju “Nur”, ne može smatrati uslovnom za boravak i život u istoj.

KAKO MOŽETE POMOĆI OVU AKCIJU

(1) Donacijom u vidu materijala, stolarije i druge potrebne opreme za izgradnju doma ali i opremanje istog. Posebno je potrebno sljedeće:

a) Crijep;

b) Majstori za zidanje

(2) Novčanim donacijama

Donacijama u novcu možete pomoći kupovinu potrebnog materijala, opreme, bijele tehnike i stolarije, sanitarija i svega što je za prosječan dom potrebno.

a) Za uplate iz BiH

Primalac: Udruženje građana “Nur” Gradačac

Broj žiro računa: 1413865320017207

b) Za uplate iz inostranstva

Primalac: Udruženje građana “Nur” Gradačac

IBAN: BA39 1995020047268163

SWIFT: ABSBBA22

c) Novac možete donirati i u gotovini u prostorijama Udruženja u ulici Sarajevska bb (o kancelariji autoškole “RIMES”)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *