Ambasada SAD-a se oglasila o pečaćenju džamije kod Neuma

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini komentarisala je dešavanja u Rabranima, općina Neum, gdje su općinske vlasti u pratnji policije izvršile pečaćenje Tucakovića džamije.

Poručuju da SAD podržava pravo svih osoba na ostvarivanje osnovnih prava okupljanja i obavljanja vjerskih obreda.

– Dok vjerske zajednice imaju obavezu poštivanja zakona, vlasti Bosne i Hercegovine na svim nivoima, također, imaju obavezu da osiguraju sigurno i inkluzivno okruženje i jednak tretman za sve građane, bez obzira na njihovu vjersku pripadnost. Potičemo lokalne vlasti na saradnju sa Islamskom zajednicom kako bi se omogućilo okupljanje i obavljanje vjerskih obreda – rečeno je iz Ambasade SAD za Preporod.info.

Ranije je Muftijstvo mostarsko objavilo saopćenje za javnost u vezi s pečaćenjem džamije u Rabranima kod Neuma, apelirajući na međunarodne institucije i predstavnike vlasti u našoj zemlji na svim nivoima da pomognu u rješavanju ovog pitanja u skladu s vjerskim pravima i slobodama.

Mina

One thought on “Ambasada SAD-a se oglasila o pečaćenju džamije kod Neuma

  • 23/03/2023 at 3:27 am
    Permalink

    Thanks for expressing your ideas right here. The other thing is that if a problem takes place with a pc motherboard, persons should not go ahead and take risk connected with repairing the item themselves for if it is not done right it can lead to irreparable damage to all the laptop. It is usually safe just to approach the dealer of the laptop with the repair of that motherboard. They will have technicians who've an experience in dealing with laptop motherboard troubles and can make right prognosis and accomplish repairs.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *