Bakir Izetbegović sa Melanijom i Donaldom Trumpom

Prijem američkog predsjednika za šefove država i vlada je tradicionalno organizovan na marginama Generalne skupštine UN-a, a na zvaničnom Facebook profilu predsjedavajućeg objavljena je zajednička fotografija Izetbegovića s Donaldom i Melanijom Trump.

Predsjedavajući Izetbegović je, inače, učestvovao u radu 73. zasjedanja Generalne skupštine UN-a.

Podsjetimo on je danas u svom govoru rekao da Bosna i Hercegovina ostaje snažno posvećena očuvanju i jačanju ove organizacije, njenih vrijednosti i principa, njenog mandata i misije, njenog jedinstva, kredibiliteta i relevantnosti.

“U tu svrhu i u tom cilju, pozdravljamo i podržavamo reformu ove organizacije, kako bi glasovi svih njenih država članica postali podjednako zastupljeni i uvaženi u njenom radu i djelovanju. Uvijek i iznova se moramo podsjećati fundamentalnih vrijednosti i principa sadržanih u Povelji Ujedinjenih nacija koji otjelovljuju srž međunarodnog poretka. Ovi principi i vrijednosti jednako su relevantni danas kao i 1945. godine. Primarna odgovornost ove organizacije i svih njenih država članica jeste podrška i zaštita ovih vrijednosti i principa od modernih izazova koji ih duboko dovode u pitanje”, rekao je Izetbegović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *