BiznisGradacacIzdvojeno

Belamionix otvara novi tržni centar

Kompanija Belamionix iz Brčkog najavila je otvaranje novog tržnog centra, i to u Kalesiji. Belamionix je jedan od većih domaćih trgovinskih lanaca koji zapošljava 1.000 ljudi.

Njihovi objekti uglavnom se nalaze u sjeveroistočnoj Bosni, odnosno tuzlanskoj regiji, te u Krajini, piše BiznisInfo.

Novi objekat će biti otvoren u bivšem centru Omega, javio je Nezavisni kalesijski portal. Tim povodom raspisan je i konkurs za prijem radnika – 15 radnica u marketu i 2 magacinera.

Informativni razgovor sa kandidatima održat će se 15. februara u 11 sati u prostorijama tržnog centra u Kalesiji.

Belamionix je jedan od većih domaćih trgovinskih lanaca sa razrađenom sopstvenom distribucijom preko 10.000 artikala čiji su direktni uvoznici iz Kine, Indonezije, Turske i Indije.

Glavna djelatnost je maloprodaja proizvoda široke potrošnje.

Na stranici kompanije se navodi da imaju oko 1.000 radnika, te 17 marketa, među kojima su hipermarketi u Tuzli, Brčkom, Banovićima, Gradačcu, Gračanici, Srebreniku, Cazinu, Bihaću, Doboju, Živinicama i Bosanskoj Krupi.

Imaju i 12 benzinskih stanica.

Kako je BiznisInfo nedavno objavio, Belmamionix je u januaru potpisao ugovor sa općinom Gradačac o prodaji zemljišta za izgradnju Gradske garaže s poslovnim sadržajem.

Završetak radova se očekuje u naredne dvije godine.

Ovim projektom predviđena je izgradnja parking mjesta, supermarketa, caffea, restorana, pijace, sajma i drugih poslovnih prostora.

17 thoughts on “Belamionix otvara novi tržni centar

Comments are closed.