BiH dobila novi saziv Vijeća ministara

Bosna i Hercegovina dobila najviši organ izvršne vlasti godinu i dva mjeseca nakon što su održani opšti izbori

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je na hitnoj petoj sjednici potvrdio imenovanje ministara, zamjenika ministara, te predsjedavajućeg i njegovih zamjenika u novom sazivu Vijeća ministara BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Time je Bosna i Hercegovina dobila najviši organ izvršne vlasti godinu i dva mjeseca nakon što su održani opšti izbori. Za predsjedavajućeg Vijeća ministara potvrđen je Zoran Tegeltija iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), dok će mu zamjenici biti ministrica vanjskih poslova Bisera Turković i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Ostali ministri u Vijeću ministara BiH su Staša Košarac (ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa), Vojin Mitrović (ministar komunikacija i transporta), Ankica Gudeljević (ministrica civilnih poslova), Josip Grubeša (ministar pravde), Fahrudin Radončić (ministar sigurnosti) i Sifet Podžić (ministar odbrane).

Klix.ba saznaje da je Misija BiH u NATO-u danas u 16 sati zvanično dostavila Program reformi u sjedište tog vojnog saveza u Briselu.

Samo sat vremena nakon imenovanja novog saziva Vijeća ministara, BiH je, kako je to dogovoreno u Predsjedništvu dogovoreni Program reformi dostavila u NATO.

Iako se očekivalo da Program reformi bude dostavljen tokom sutrašnjeg dana, to je ipak učinjeno već danas. Zanimljivo je da će Narodna skupština Republike Srpske danas poslijepodne razmatrati već poslani Program reformi i to na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *