BiH: Jutros na Bjelašnici izmjerena minus četiri stepena, u Sarajevu tri

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. U Bosni mjestimično sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove zabilježeni su magla i niski oblaci, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros, prema mjerenjima u sedam sati, najhladnije je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus četiri stepena, nešto toplije je bilo na Ivan Sedlu i Livnu (jedan stepen) dok je u Sarajevu i Zenici izmjereno tri.

U Mostaru je izmjereno osam stepeni, a u Neumu deset.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno vrijeme. U Bosni mjestimično sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća u Hercegovini, jugozapadnim i centralnih područja Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHZMBiH).

U ponedjeljak očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *