BIHAMK Zbog snijega otežano odvijanje saobraćaja, potrebni lanci preko planinskih prevoja

BiH, (Patria) – Zbog intenzivnih padavina u većem dijelu BiH proglašeni su zimski uslovi za vožnju. Na dionicama preko planinskih prevoja, za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca, a sva vozila koja ne posjeduju adekvatnu zimsku opremu isključuju se iz saobraćaja.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Olovo na dionici Čevljanovići-Nišići, trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.  Posebno otežano saobraća se i na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Tuzla u mjestu Previle, gdje često dolazi do zastoja. U sjeverozapadnim  krajevima, kao i na širem području Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova, upozoravamo na povremeno jače udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju
privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Pojačan je promet vozila u oba smjera na GP Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima  zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *