BIHAMK – Zbog snijega u zapadnoj Bosni otežano saobraćanje

Stanje na cestama 02. 02. 2018. u 18 : 50 sati

U zapadnoj Bosni pada intenzivan snijeg, pa je saobraćanje otežano.  Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u jugoistočnim krajevima naše zemlje. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

11 thoughts on “BIHAMK – Zbog snijega u zapadnoj Bosni otežano saobraćanje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *