Bivši bokserski prvak uhapšen za napad na policajce u Parizu (VIDEO)

Francuski ministar unutrašnjih poslova Christophe Castaner saopštio je da je uhapšen bivši bokser Christophe Dettinger koji je tokom subotnjih protesta i nereda na ulicama Pariza napao policajce.

Ministar Castaner je na društvenim mrežama poručio kako će 37-godišnji bivši bokserski šampion Francuske Dettinger odgovarati na sudu za brutalno udaranje policajaca tokom nereda u blizini Osray muzeja.

Na društvenim mrežama viralni hit su postali snimci na kojima se vidi kako bivši bokser Dettinger tuče policajce s kacigama i štitovima. Antivladine proteste u Francuskoj već dva mjeseca organizira pokret “žutih prsluka”.

Pokret je dobio ime po fluorescentnim prslucima, koji po zakonu u automobilima moraju imati svi vozači u Francuskoj. “Žuti prsluci” počeli su proteste sredinom novembra prošle godine zbog najave francuskih vlasti da će povećati porez na gorivo. Od 17. novembra u protestima je poginulo najmanje deset ljudi, dok ih je oko hiljadu povrijeđeno. Pritvoreno je više od 4.500 ljudi. (N1) | Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/oko-nas/evropa/bivsi-bokserski-prvak-uhapsen-za-napad-na-policajce-u-parizu-video/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *