Biznis forum “Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta” 8. novembra u Neumu

Za učešće na forumu prijaviti se mogu svi privrednici, mladi preduzetnici, predstavnici vladinog, akademskog i nevladinog sektora, studenti/ce i svi oni koji žele i misle da mogu poboljšati stanje u bh. privredi.

Na forumu će se razgovarati o teretima koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Federaciji BiH, sa fokusom na Hercegovačko-neretvanski kanton i općinu Neum, mogućnostima za njihovo prevazilaženje, inicijativama i aktivnostima koje se provode u svrhu ekonomskih reformi, programima i mjerama poticaja zapošljavanju i samozapošljavanju, posebno mladih, te prilikama i preprekama za pokretanje biznisa.

Između ostalog, bit će predstavljeni rezultati istraživanja dodjele budžetskih poticaja privredi u periodu 2012-2015., te inicijativa bh. privrednika za plaćanje PDV-a državi po naplaćenim, umjesto izdatim računima.

O temama će govoriti predstavnici resornih institucija vlasti, istaknuti stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, privrednici uspješnih preduzeća i mladi preduzetnici.

Prijave se vrše preko prijavnog obrasca https://goo.gl/9z4mhk, a broj učesnika je ograničen.

Biznis forum organizuje Institut za razvoj mladih KULT pod Visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, u saradnji s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta i Općinom Neum.

Biznis forum se organizira u okviru inicijative pod nazivom „Poslovni prostor BH“ koju Institut za razvoj mladih KULT od 2014. godine provodi u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

3 thoughts on “Biznis forum “Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta” 8. novembra u Neumu

  • 09/10/2022 at 12:46 pm
    Permalink

    Hiya very nice web site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your website and take the feeds also…I am satisfied to seek out numerous helpful info here in the put up, we'd like work out extra strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *