BKC Tuzla: “Izložba starih zanata 2017”

Ljubitelji starih zanata, suvenira, te svi oni koje zanima izrada tradicionalnih proizvoda Bosne i Hercegovine, mogli su to vidjeti i nešto više o njima saznati na manifestaciji naziva „Izložba starih zanata 2017“. Ova manifestacija upriličena u Bkc-u Tuzla, u organizaciji Udruženja “Stari i umjetnički zanati Tuzlanskog kantona”, imala je za cilj predstavljanje, očuvanje, te značaj tradicije naše zemlje. Niz je zanimljivih sadržaja u kojima su uživali brojni posjetioci, a jedan od njih je i konferencija pod nazivom “Tradicionalno zanatstvo i tipični proizvodi u funkciji razvoja turizma – suvenir”.

U okviru manifestacije otvorena je „Izložba suvenira“, izložba slika i fotografija o zanatima autora: Fikreta Ibričića, Fikreta Jahića, Đulejmana Isića, Avde Kalesića, te Samira Zahirovića.

Promovisana je i knjiga “Tradicionalno zanatstvo tuzlanske regije”, autora Mehmeda Pargana. Riječ je o vrlo ozbiljnom istraživačkom radu na polju tradicionalnog zanastva tuzlanske regije.

Na kraju večeri upriličena je izložba i degustacija tradicionalnih bosanskih jela koja su pripremile žene KUD “Modrački mornari” iz Šerića.

16 thoughts on “BKC Tuzla: “Izložba starih zanata 2017”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *