Blokiran saobraćaj na putu Srebrenik-Tuzla

Zbog intenzivnog snijega potpuno je obustavljen saobraćaj kod mjesta Previle na magistralnom putu M-1.8 Tuzla – Srebrenik.

Snijeg je otežao i usporio  saobraćnje u zapadnim, sjeverozapadnim i sjevernim dijelovima naše zemlje, naročito na dionicama u višim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca, posebno na magistralnim putevima: Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ, Bosanski Petrovac – Drvar, Bihać – Bosanski Novi i Bihać – Velika Kladuša, kao i magistralni put M-17 kod Žepča (lokalitet kod tunela Karaula).  

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u jugoistočnim krajevima BiH. Upozorava se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.  Napominju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad – Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Mole se vozači da na ovoj dionici  autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka – Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac – Drinjača.

Jednom trakom saobraća se  na magistralnom putu M-14.2 Resanovci – Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida. 

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

federalna.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *