Borci ostaju na konaku na petlji Šićki brod kod Tuzle

Grupa bivših boraca najavila je da će noć provesti na petlji, gdje planiraju podići i nekoliko šatora, te nastaviti sa totalnom blokadom saobraćaja.

Ratni vojni invalidi i demobilisani borci neće napustiti petlju na Šićkom brodu kod Tuzle i nastavit će sa blokadom sva četiri izlaza sa petlje sve do jutra. Iako su od federalnog ministra za boračka pitanja tražili da dođe, on je to odbio, pa su oni najavili da će na petlji podići šatore i tu ostati sve do ispunjenja zahtjeva.

U Gradačcu prema registru ima više od 7.000 boraca. Znate li vi koliko je to? Da je stvarno bilo toliko boraca u ratu, mi ne samo da bismo odbranili Gradačac već ‘93. godine, nego bi otišli i daleko dalje. Hoćemo da vidimo ko su ti borci, kazao nam je borac koji nije htio otkriti ime i prezime.

Mnogi od boraca nisu bili voljni za izjave, nego su svoje zahtjeve iznosili samo na banerima i transparentima. Iako je jučer rano ujutro na protestu bilo tek pedesetak najupornijih boraca, do poslijepodneva se borcima pridružilo i nekoliko stotina građana iz cijelog kantona, pa se u jednom trenutku na petlji Šićki brod zaigralo i kolo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *