BOSNA MIONICA KREĆE U BORBU ZA PRVU LIGU FBiH

Lijepa priča dolazi nam iz FK Bosna iz Mionice 3, naime ovaj klub se takmiči u 2. ligi Federacije BiH  “Sjever”, standardni je drugoligaš i iz godine u godinu bilježi sjajne rezultate. Narednu sezonu imaju velike ambicije.

– Prošlu polusezonu nismo baš bili zadovoljni sa rezultatima, iako smo sezonu prije bili odlični te smo odlučili da stvari popravimo i da animiramo kompletan klub i ljude u klubu. Nova uprava je odmah stavila do znanja da želi nešto više.. nešto o čemu će se pričati i pisati historija jednog malog sela pored Gradačca. Prvo što smo uradili je to da smo zadržali kompletnu ekipu i upravu kluba kojoj se priključilo još nekoliko ljudi iz Mionice i Gradačca, za početak želimo da aktiviramo omladinske selekcije koje do sada nismo imali, zahvaljujući našim mještanima i ljudima koji se brinu o klubu trenutno u našoj školi fudbala imamo oko 50 do 60 dječaka koji svakodnevno treniraju i pripremaju se za izazove koji slijede. Drugi cilj nam je da do početka sljedeće polusezone krenemo takmičenje u novim svlačionicama, što nam je primarni cilj za 2019. godinu, dakle da ih obnovimo i da stvorimo sve uvjete za ulazak u viši rang takmičenja to jest 1.Ligu BiH. Već smo dogovorili nekoliko pojacanja koja nam dolaze iz uglednih i standardnih prvoligaša i nadamo se da ćemo naredno ljeto igrati drugi rang takmičenja u našoj državi. – rekli su u klubu za Gradačački glas.

Prozivka FK Bosna Mionica 3 zakazana je za 07. juli, dok je16. jula i prva prijateljska utakmica i to  protiv tuzlanske Slobode.

Gradačački glas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *