BRČKO U akciji “Cer” uhapšena i dvojica bivših i jedan aktivni policajac: Oduzeta droga, oružje, novac…

U akciji “Cer” usmjerenoj na suzbijanje nelegalne trgovine narkoticima i oružjem ukupno je uhapšeno 17 osoba, dok ih 27 operativno obrađeno

Tokom operativne akcije “Cer” koju je brčanska policija provela u saradnji sa SIPA-om, MUP-om Tuzlanskog kantona i MUP-om Posavskog kantona, a sa ciljem prikupljanja, istraživanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa droge i oružja, uhapšeno je 17 osoba, dok ih je 27 bilo u operativnoj obradi.

Potvrdio je to danas na press-konferenciji šef Policije Brčko Distrikta Goran Pisić, podsjećajući da je obavljen 81 pretres na više od 30 lokacija.

Kako je kazao Pisić, među uhapšenima je 10 povratnika u vršenju ovih krivičnih djela, dvojica su bivši pripadnici policijskih snaga različitih policijskih agencija, te jedan aktivni pripadnik Policije Brčko Distrikta.

On je, prema Pisićevim riječima, suspendovan do okončanja disciplinskog i krivičnog postupka.

Za pet osoba policija je raspisala potjernice.

U akciji “Cer”, izvedenoj pod nadzorom Tužilaštva brčko Distrikta, između ostalog, pronađena je veća količina droge namijenjene za uličnu prodaju, tačnije oko tri kilograma spida u vrijednosti od oko 40.000 KM, kao i oko 300 gramam marihuane. Osim droge, pronađeno je i oduzeto oružje, pribor za pakovanje droge, mobilni telefoni i novac za koji se sumnja da potiče od rasturanja narkotika, oko 16.000 KM.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona ranije je potvrđeno da su pripadnici MUP-a TK na području ovog kantona pretresli šest lokacija, te su tom prilikom uhapsili dvojicu muškaraca i ženu. Riječ je o C. Z. iz Tuzle, B. U. iz Gračanice i F. E. iz Čelića.

Faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *