Čampara: Nismo mi Mariću retardirani; Marić: Vi ste pali s Marsa

Kritike poslanika SBB-a Zvonka Marića na račun prijedloga Vlade FBiH na današnjem zasjedanju Doma naroda Federalnog parlamenta izazvalo je niz žučnih reakcija.

“Vi ste rekli da je SDA dovela sve nas ovdje u nedoumicu vezano za ovaj zakon, a vi u vladi imate ministra Džindića, ministricu Đapo, ministra Vujanovića i dopremijera Drljaču. Nismo mi ovdje gospodine Mariću pali s Marsa, odakle vam pravo da kažete nešto ovako. Učestvujete na Vladi i zajedno smo izglasali na Vladi ovaj zakon”, izjavio je poslanik SDA i dopresjedavajući Doma naroda Aljoša Čampara.

Da li je mogao biti bolji ili gori, o tome se da raspravljati, nastavio je Čampara, ali SBB, SDA i HDZ su u toj Vladi, zajedno su jednoglasno ovo izglasali i zajedno treba da snose odgovornost.

“Da je ovo rekao neko iz opozicije ja bih to stvarno razumio, ali dajte molim vas nemojte nam to raditi, nismo mi retardirani. Ovo vrijeđa inteligenciju”, poručio je Čampara.

Marić je odgovorio da mu je žao što mu zastupnik Čampara konstruiše nešto što ovaj nije rekao.

“Vi gospodine Čampara kažete da niko ovdje nije pao s Marsa, ali vi se ponašate kao da ste pali s Marsa. Ne slušate šta sam govorio”, kazao je Marić.

Istupe Zvonka Marića oštro je kritikovao je i poslanik NiP-a Elmedin Konaković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *