GradacacIzdvojeno

Dan prvačića općine Gradačac

Općina Gradačac je i ove godine, već tradicionalno, obilježila Dan prvačića općine Gradačac. Za prvačiće iz osnovnih škola sa područja općine Gradačac ( 7 osnovnih škola ) organizovan je zabavni program gdje su animatori kroz interaktivne igrice, igrokaze i sa likovima iz animiranih filmova zabavili učesnike ove manifestacije.

 

 

 

 

 

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić je otvorio ovu manifestaciju i iskoristio priliku da pozdravi mališane i poželi njima i njihovim roditeljima sretan početak školovanja. Također im je poželio mnogo sreće u budućem školovanju i kazao da su oni budućnost Gradačca ali i Bosne i Hercegovine.

 

Ove godine je upisano 397 učenika u prve razrede osnovnih škola na području općine Gradačac. Organizator tradicionalne manifestacije Općina Gradačac ovim projektom želi da muzikom, igrom i zabavom poželi učenicima prvih razreda sretan početak školovanja. Općina Gradačac je svim prvačićima povodom Dana prvačića uručila prigodne poklone koje će mališane podsjećati na ovaj poseban dan.

13 thoughts on “Dan prvačića općine Gradačac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *