Dan žalosti u BiH, posljednji oproštaj od ubijenih policajaca

 

SARAJEVO, (Patria) – Sahrana i dženaza ubijenim policajcima MUP-a KS Davoru Vujinoviću i Adisu Šehoviću bit će obavljene danas. U sali Općine Novi Grad u 10.30 sati biti održana zajednička komemorativna sjednica u sali zgrade Općine Novi Grad Sarajevo. Za današnji dan proglašen je Dan žalosti.Sahrana Vujinoviću bit će održana na groblju “Sveti Josip” na Ciglanama u 12.15 sati, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na mezarju u Buča Potoku u 14.30.

– Pozivamo članstvo, kolegice, kolege, građane, predstavnike organa svih nivoa vlasti i druge zainteresirane pojedince da dostojanstveno ispratimo naše heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti – saopćili su iz Sindikata.

Naveli su i da za autobuse i vozila prilikom dolaska na sahranu najbliži prostor za parkiranje je kod stadiona Koševo, odnosno, prilikom dolaska na dženazu kod preduzeća “Zrak” u ulici Adema Buće, lokalitet Buča Potok.

Šehović i Vujinović ubijeni su tokom obilaska područja na Alipašinom Polju kada su naišli na grupu automafijaša koji su u njih ispalili rafal iz automatske puške. Šehović je ubijen na licu mjesta, a Vujinović je preminuo nekoliko sati kasnije na KCUS-u.

10 thoughts on “Dan žalosti u BiH, posljednji oproštaj od ubijenih policajaca

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *