Danas se održavaju ponovljeni izbori u Srebrenici i Doboju

U Srebrenici i Doboju danas se održavaju ponovljeni izbori mjesta za načelnika i Skupštinu opštine.

Birališta su otvorena od 7 do 19 sati. 

Podsjećamo da je Inicijativa “Moja adresa Srebrenica” dobila punu podršku svih probosanskih stranaka da bojkotuje ponovljene izbore u Srebrenici. Tvrde da je CIK donio po Bošnjake nepravednu i nepotpunu odluku o poništavanju glasova samo s redovnih biračkih mjesta.

Glasanje u Srebrenici će biti obavljeno na 28 biračkih mjesta od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama.

Na biračkom spisku za izbore u Srebrenici je 10.002 birača među kojima je 391 koji žive u drugim sredinama, ali su se prijavili da glasaju.

Za glasanje u odsustvu u Živinicama prijavljeno je 330, a u Gradačcu 105 birača.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika opštine Srebrenica nalaze se četiri kandidata u ime četiri ovjerena politička subjekta, dok se na glasačkom listiću za Skupštinu opštine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata.

Pravo glasa na ponovljenim izborima na 89 biračkih mjesta u Doboju ima 50.615 birača.

Na 89 redovnih biračkih mjesta na ponovljenim izborima u Doboju imenovano je 427 predsjednika i članova biračkih odbora i isto toliko njihovih zamjenika.

Na glasačkom listiću za izbor gradonačelnika Doboja nalaze se tri kandidata u ime tri ovjerene političke stranke, dok se na glasačkom listiću za Skupštinu grada Doboja nalaze kandidati u ime 85 ovjerenih političkih subjekata.

avaz.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *