Danas se otvara državni zatvor: Pogledajte u kakvom luksuzu će uživati okorjeli kriminalci, ratni zločinici…

S ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane virusom korona, Ministarstvo pravde BiH na otvaranje će pozvati samo predstavnike javnih radio-televizijskih sistema u BiH, te javne novinske agencije

Zavod za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, u Vojkovićima, u Istočnoj Ilidži, svečano će biti otvoren danas. 

Samica obložena gumom da se zatvorenik ne bi mogao ozlijediti - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

S ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane virusom korona, Ministarstvo pravde BiH na otvaranje će pozvati samo predstavnike javnih radio-televizijskih sistema u BiH, te javne novinske agencije.

Prijemni ured zatvorskog odjela - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Zatvor u Vojkovićima prostire se na 24.000 metara kvadratnih i ima 348 mjesta, od čega je 298 namijenjeno za osuđenike i 50 za pritvorenike.

Stomatološka ordinacija - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Riječ je o zatvorenicima osuđenim pred Sudom BiH, a koji su trenutno rapsoređeni po entitetskim zatvorima i za koje se tim ustanovama plaća za njihov smještaj. 

Zatvorska ćelija - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

“Avaz” objavljuje fotografije iz unutrašnjosti zatvora. Sudeći prema viđenom, ratni zločinci i okorjeli kriminalci uživat će u luskuzom smještaju. 

Dvorana za rekreaciju - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Tako će im na raspolaganju biti najmodernija kuhinja, udobne sobe slične hotelskim, najmodernija stomatološka ordinacija, sala za rekreaciju, fitnes i „ljubavna soba“…

Naprimjer, soba za preodgoj obložena je gumom kako se zatvorenik ne bi mogao ozlijediti.  

Sprave za fitnes - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Urađen po najvišim evropskim standardima, ovaj zavod bit će najsigurnija zatvorska ustanova u regiji u kojoj će kaznu služiti prijestupnici koji su počinili najteža krivična djela.

Ljubavna soba - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Ranije je Ministarstvo pravde BiH raspisalo i javni konkurs za prijem u radni odnos 100 zaposlenika.

Izvor: Avaz Foto: Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *