Aktuelno

Davor Dragičević pred banjalučkim tužilaštvom: Moj sin je ubijen, imena ubica ću otkriti u oktobru

Foto: Srpskainfo.com

Davor Dragičević pred banjalučkim tužilaštvom: Moj sin je ubijen, imena ubica ću otkriti u oktobru

Grupa Banjalučana i članovi pokreta “Pravda za Davida” okupili su se danas ispred Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka pitajući tužioce koga štite i ko je ubio Davida Dragičevića.
Okupljeni su poredali fotografije sa obdukcije i uviđaja po pločniku ispred zgrade kada je pronađeno Davidovo tijelo, a u rukama su držali Davidovu fotografiju i pitanje “Koga štitite?”. Na pločnik su poredali i niz pitanja za tužioce, na koja 148 dana nisu dobili odgovor.

“Gdje su gaće moga sina? Dajte mi ih, to je moje privatno vlasništvo. Lepiru Vrećo, donesi ih odmah da ih nosim kući. Ko je identifikovao Davidovu garderobu? Ja ne. Je li da David ubijen tužioče, je li sahranjen? Je li nađen na suhoj pješčanoj površini? Otkud u vodi moj sin?”, upitao je Davor.

Ponovio je izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u kojoj govori: “Šta hoće Davor Dragičević? Ubili su mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali svijetu i veseli se”, na što su okupljeni burno reagovali i zviždali.

Davor je ponovo optužio pripadnike MUP-a RS za ubistvo svog sina Davida i rekao kako ga niko nije demantovao 148 dana u ovim tvrdnjama.

“Do kraja mjeseca nećete voditi slučaj jer ćete svi biti uhapšeni i procesuirani. Već imam 82 imena, dobit ćete 45 godina robije. Nema potrebe za predizbornim skupovima, neće ih biti. Imena nalogodavaca i egzekutora reći ću 5. oktobra, ukoliko ne riješite slučaj ubistva moga sina. Od 18. marta sve su uništili. Istinu nam neće dati, bez istine nema pravde, ali pravda će doći kada Davor Dragičević spusti ruku. Za sve što se bude dešavalo zločinci, ubice, predsjedniče, premijerko, vladajuće stranke i opozicijo, odgovornost ćete snositi samo vi, a ne ja i grupa Pravda za Davida”, kazao je Dragičević.

Istakao je kako ih je sve u institucijama pozvao da potpišu da nemaju veze s Davidovim ubistvom i ograde se, ali nisu. Kazao je i to kako je David ubijen zrakom, jer vode u plućima nema.

Neka od pitanja koja su tužiocima postavili su:

– Gdje je internet bankovna kartica za koju je vlasnik navodno opljačkane kuće prijavio da mu je ukradena?
– Tužioče, ko bi trebao prema pravilniku da dijeli predmete kolegama – vi ili računarski program cms?
– Tužioče Darko Iliću, rekli ste da ste ga zvali nakon čuvene konferencije i da ste mu tada rekli da je posao dobro urađen. Vi kasnije izjavljujete da je ta konferencije greška i propust. Zašto ste tako radikalno promijenili mišljenje?
– Ko je otkopčavao i zakopčavao Davidov kaiš?
– Gdje je USB stick za koji se tvrdilo da je ukraden pa potom i nađen kod Davida?
– Tužioče, jeste li izvršili pokus vezan za svijetleću reklamu? Ima li momenata kada kamera nešto ne uhvati?
– Gdje je nestalo 10 KM s fotografijama pronađenih stvari u Davidovim džepovima?
– Zašto su pripadnici PS Lazarevo bili na uviđaju prilikom pronalaska Davidovog tijela u centru grada?

Skup je trajao dva sata, ali niko se iz tužilaštva nije obratio građanima. Davor je predao nove krivične prijave i kazao kako u zgradi nema nikoga.

16 thoughts on “Davor Dragičević pred banjalučkim tužilaštvom: Moj sin je ubijen, imena ubica ću otkriti u oktobru

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *