Demokratska fronta: Spriječimo “osovinu zla” Dodik – Čović

Nakon što danas u Domu naroda Parlamenta FBiH nije ni razmatran Zakon o izbornim jedinicama jer su dva potpredsjednika Doma, Bradara i Puzigaća, proglasili ovaj zakon “destruktivnim po vitalni interes konstitutivnih naroda”, stvari su do kraja postale ogoljene i jasne, saopćeno je iz Demokratske fronte.

Nastavak saopćenja prenosimo u cijelosti:

Osovina Dodik – Čović, unatoč svim upozorenjima i meritornim ocjenama da ovaj Zakon do kraja poštuje kako evropske tradicije,tako i zaštitu osnovnih ljudskih prava na teritoriji cijele države – odlučili su da do kraja idu u rušenje Dejtonske Bosne i Hercegovine. Nije slučajno da su se baš danas u Beogradu sastali Čović i Vučić, kao što je još manje upitno zašto je Dodik prije nekoliko dana bio kod istog tog Vučića,predsjednika Srbije i “oca nacije”. A nakon današnjeg sastanka sa Čovićem, isti taj Vučić (kakva licemjernost) izjavljuje kako će Srbija bezuslovno poštovati cjelovitost i integritet Bosne i Hercegovine!

U cijeloj ovoj priči, od početka, bezbroj sastanaka na temu Zakona o izbornim jedinicama,za moguće posljedice današnjeg događaja i nestavljanje na dnevni red ovog Zakona, osim dodatne uznemirenosti građana Bosne i Hercegovine i – odgovornost mora snositi i međunarodna zajednica. Većina tih sastanaka održana je uz njihovo aktivno učešće pa je za očekivati poslije svega da “otvore karte” i jasno poruče, za kakvu se to i oni Bosnu i Hercegovinu zalažu. Ako su za cjelovitu, neka onda potegnu mehanizme koji su im na raspolaganju i građane ove zemlje uvjere u to. Ako nisu, onda će snositi punu odgovornost za posljedice i ovog današnjeg čina u Domu naroda.

Što se tiče Demokratske fronte, učinićemo sve što nam bude na raspolaganju da spriječimo scenario davno spomenut, više ne u vicu već u stvarnosti : “Bosna i Hercegovina cijela – iz tri dijela”! Vjerujemo da se sa takvim scenarijom neće pomiriti ni građani ove zemlje, ni pod koju cijenu!

(Bportal.ba/Faktor)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *