IzdvojenoSvijetVIJESTI

Detalji teške nesreća kod Obrenovca: Preminuo vozač autobusa, vozač kamiona pobjegao pa uhapšen

U sudaru kamiona i autobusa u Stublinama kod Obrenovca u Srbiji poginula je jedna osoba, a više ih je povrijeđeno. O silini sudara svjedoče snimci i fotografije. Spasioci jedva razdvojili olupine dva vozila, a u pomoć ime je došla i teška mehanizacija. Povrijeđeno je 20 putnika autobusa.

Nesreća se dogodila na takozvanom Valjevskom putu na dionici koja vodi od Obrenovca ka Ubu.

Kako piše Nova.rs, nisu jasne sve okolnosti pod kojima se ova nesreća dogodila, odnosno da li je kamion obavljao neki manevar na magistralnom putu kada je na njega naletio autobus ili se uključivao sa nekog sporednog puta, ili je zapravo vozač kamiona izgubio kontrolu i udario u autobus.

Kamion je bio pun šljunka. Vozač kamiona je pobjegao , ali je brzom intervencijom policije pronađen i uhapšen, javlja N1 Srbija. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je prema prvim izvještajima Saobraćajne policije vozač kamiona, koji je udario u autobus, odgovoran za nesreću.

N1 Srbija

U nesreći je nažalost preminuo vozač autobusa. Povrijeđeni su se pored KBC „Bežanijska kosa“, prevezeni i u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

„Tek što sam dovezla djecu iz škole i utjerala automobil u dvorište, začuo se strašan udarac. Uplašila sam se, nisam smjela ni da priđem, toliko je strašno bilo“, rekla je mještanka za Novu čija se kuća nalazi nedaleko od mjesta nesreća.

N1 Srbija

Ovaj put je trenutno potpuno blokiran i stvorile su se kilometarske kolone, još je u toku uviđaj i raščišćavanje lica mjesta, a oba vozila koja su učestvovala u sudaru biće upućena na vanredni tehnički pregled.