Dino Merlin ispod Starog mosta u Mostaru ujedinio sve nacije i generacije

Da je uistinu najveća muzička zvijezda na Balkanu Dino Merlin je potvrdio i koncertom u Mostaru nakon 18 godina, gdje je večeras ispod Starog mosta ujedinio sve nacije i generacije muzičkim spektaklom koji će se bez sumnje dugo pamtiti, javlja Anadolu Agency (AA).

Za uživanje u pjesmama Dine Merlina u ambijentu stare gradske jezgre u srcu Mostara publika je pristigla iz raznih krajeva BiH, ali i zemalja iz okruženja i dijaspore, gdje su doživjeli svu ljepotu glazbene čarolije velikog muzičara i mostarske ljepote.

Dolazak Dine Merlina dočekan je ovacijama nekoliko hljada fanova koji su od početka koncerta koji je započeo pjesmom “Hotel Nacional” pjevali uglas zajedno s Merlinom.

– Hvala vam što ste tu, što postojite, što imam kome da dam ono što imam – kazao je Merlin oduševljen publikom koja je žedno iščekivala njegov dolazak u grad na Neretvi.

Glazbena harmonija nastavljena je hitovima “Kad čovjek voli ženu”, “Laku noć moja mala barbiko” te drugim brojnim uspješnicama kao što su “Ne zovi na grijeh”, “Umri prije smrti”, “Nedostaješ”…

Posebne emocije izazvala je pjesma “Mostarska” koju je Dino Merlin pjevao upravo pod Starim mostom 2004. godine kad je bilo svečano otvorenje obnovljenog Starog mosta koji je uvršten u UNESCO-ovo blago kulturne baštine.

– Zadnji put kad kad sam radio koncert u Mostaru prije 18 godina, neki nisu bili ni rođeni, a sad su vjerovatno tu – kazao je Merlin upitavši ima li ih takvih. Odgovor je izazvao gromoglasne uzvike mlade generacije koja je potvrdila svoju prisutnost.

Izrazio je zadovoljstvo ljepotom u Mostaru i pozvao sve da čuvaju u sjećanju taj trenutak.

– Kako to izgleda Dino Merlin nakon 18 godina u Mostaru – pitao je publiku koja je usklicima odgovorila “najbolje”.

Koncert Dine Merlina na platou ispod Starog mosta održava se okviru svjetske turneje “Hotel Nacional” i u sklopu tradicionalne manifestacije “Mostarsko ljeto”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *