Dodik: Za medresu u Banjoj Luci 500.000 KM, pomoć i za katolički vrtić

Republika Srpske će podržati banjalučkog muftiji Nusreta Abdibegovića u nastojanjima da se izgradi islamska vjerska škola – medresa u Banjoj Luci, kao i vrtić, koji će otvoriti katolička crkva u tom gradu.

Republika Srpske će podržati banjalučkog muftiji Nusreta Abdibegovića u nastojanjima da se izgradi islamska vjerska škola – medresa u Banjoj Luci, kao i vrtić, koji će otvoriti katolička crkva u tom gradu – najavio je danas lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik.

Najavio je da će izgradnja medrese u Bnajoj Luci biti podržana s 500.000 KM.

Kaže da se o tim ulaganjima, kao i onim za Srpsku pravoslavu crkvu, razgovaralo danas na prijemu, koji je organizovala entitetska predsjednica Žerljka Cvijanović za predstavanike vjerskih zajendica.

Bilo je riječi i o vraćanju imovine vjerskim zajednicama.

Dodik je, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, kazao na konferenicji za novinare da je rečeno kako je neophodno uozbiljiti rad Narodne skupštine, kako ne bi bila mjesto kakvo se moglo vidjeti u proteklom periodu.

-Vjerujemo da postoji kordinirana aktivnost određenih struktura, jer smo vidjeli neke aktivnosti u RS, Crnoj Gori i Srbiji. Ti centri pokušavaju da nemetnu određenu destabilizaciju. Naravno da ćemo na to snažno odgovoriti u nastojanju da osiguramo normalnost, koja podrazumijeva i prenošenje energije koja se mogla da vidi na mitingu udruženja veterana – dodao je Dodik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *