Dodjeljene stipendije za učenike i studente sa područja grada Gradačac

Danas je u Sali za sjednice upriličena skromna svečana dodjela stipendija učenicima i studentima sa područja grada Gradačac za školsku 2020/21. godinu. Gradska služba za društvene djelatnosti i BiZ je u proteklom periodu zaprimila 160 zahtjeva za dodjelu stipendija od kojih je 135 aplikanata ispunjavalo uslove konkursa.

Nakon postupka odlučivanja od strane Komisije Gradskog vijeća za društvene djelatnosti i boračko invalidsku zaštitu objavljena je Konačna rang lista za dodjelu stipendija po kategorijama. Najviše prijavljenih studenata i učenika bilo je na kategoriji V koja se odnosi na studente iz porodica korisnika boračko invalidske zaštite.

Iz budžetskih sredstava Grada Gradačac bit će dodijeljene 102 stipendije u šest kategorija, 12 za učenike i  90 za studente. Ukupan iznos za isplatu stipendija je  76.800,00 KM. Iznos stipendije za učenike je 400 KM u isplatama od 50,00 KM, a za studente je 800 KM u isplatama od 100,00 KM.

Ajša Imširović studentica VI godine medicine u Tuzli se zahvalila na podršci i dodjeljenim stipendijama od strane gradske uprave i dodala da će nama studentima ovakva podrška u narednom periodu biti dodatni poticaj da još više učimo i napredujemo i ostanemo u svojoj zemlji.

Gradonačelnik se obratio prisutnim stipendistima i čestitao im na ispunjenju kriterija potrebnih za ostvarivanje prava na gradsku stipendiju i ovim putem im zaželio puno sreće i uspjeha u narednom periodu i daljem školovanju.  Gradonačelnik je naglasio je da će i u narednom periodu ovaj trend podrške mladima sa područja grada Gradačac pogotovo nadarenim i uspješnim učenicima i studentima biti nastavljen u ovoj i u svim narednim godinama.

Iz Gradske službe za društvene djelatnosti i BiZ obavještavaju sve stipendiste da će se ugovori o stipendiranju moći potpisati od ponedjeljka 26.04. do ponedjeljka 10.05. 2021. godine u šalter Sali Gradske uprave od 10.00 do 16.00 sati. Nakon isteka ovog roka smatraće se da je kandidat odustatao od stipendije.

5 thoughts on “Dodjeljene stipendije za učenike i studente sa područja grada Gradačac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *