Emir Prljača: Zvijezda uvijek ima ekipu za vrh tabele, dojam su pokvarila dva visoka poraza

Obzirom na dosta jaku konkurenciju u ovoj sezoni te na relativno mladu ekipu, navijači ovoga kluba itekako mogu biti zadovoljni igrama svojih ljubimaca.

Ipak, ono što je bacilo mrlju na igre Zvijezde jesu gostujući poraz od Veleža od 7:0, te visoki poraz u Gradačcu kada je Rudar slavio sa 1:6.

“Kada uzmemo sve faktore u obzir smatram da možemo biti zadovoljni sa bodovnim učinkom u prvom dijelu sezone. Ostaje žal za te dvije jako loše odigrane utakmice kada smo bili neprepoznatljivi i odigrali ispod svakog nivoa, što je rezultiralo sa dva neslavna rezultata, a naravno da nas ovaj domaći poraz najviše boli”, rekao je Emir Prljača, prošlogodišnji kapiten Zvijezde.

Nakon prve polusezone Zvijezda je primila 24 gola, a kao što smo već naveli u tekstu čak 13 primila je u samo dva susreta. Da nije bilo tih visokih poraza Gradačačani bi za prvu polusezonu, obzirom na konkurenciju, mogli reći da je bila izuzetno dobra.

“Zvijezda uvijek ima ekipu za sami vrh tabele, kao što smo i trenutno na visokoj četvrtoj poziciji. Mislim da imamo snage da i u drugom dijelu nastavimo tako. Ipak realno je reći da za neki veći iskorak trenutno nemamo uslova. Što se tiče ponuda za promjenu sredine, sve što mogu reći je da sam trenutno i dalje u Gradačcu ali nikada ne znate šta se može promijeniti do početka priprema za drugi dio sezone”, kazao je Prljača.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *