Erdogan: Nastavit ćemo gaziti teroriste, bez obzira ko je uz njih

Nećemo stati dok u potpunosti ne uklonimo sve terorističke prijetnje na našoj granici i dok se 3,5 miliona sirijskih izbjeglica ne mogne sigurno vratiti iz Turske u Siriju, poručio je turski predsjednik

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako opozicione snage Slobodne vojske Sirije nisu teroristička organizacija, već nacionalna organizacija koja brani svoju zemlju.

Predsjednik turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Erdogan danas se obratio članovima stranačkog kluba zastupnika u parlamentu i tom prilikom oštro kritikovao čelnike opozicione Republikanske narodne partije (CHP) koji su Slobodnu vojsku Sirije nazivali terorističkom grupom.

“Slobodna vojska Sirije nije teroristička organizacija, već nacionalna organizacija koja brani svoju zemlju i koju čine brojne etničke grupe“, kazao je Erdogan i dodao da se turske oružane snage sa Slobodnom vojskom Sirije bore protiv terorističke organizacije PYD/PKK.

Erdogan je kazao da je od početka operacije “Maslinova grana“ u sirijskoj pograničnoj regiji Afrin poginulo najmanje 16, a ranjeno 100 boraca Slobodne vojske Sirije.

Turski predsjednik Erdogan je zahvalio sirijskim izbjeglicama zbrinutim u Turskoj koje su se prijavile turskoj vojsci i žele kao dobrovoljci učestvovati u borbi protiv terorista u Afrinu.

“Nećemo stati dok u potpunosti ne uklonimo sve terorističke prijetnje na našoj granici i dok se 3,5 miliona sirijskih izbjeglica ne mogne sigurno vratiti iz Turske u Siriju. Nastavit ćemo gaziti teroriste na način kako smo to i kazali i ne gledajući ima li ko uz njih“, poručio je Erdogan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *