Erdogan: Svjetski projekat Galataport operativan od aprila

SVEČANOST U ISTANBULU

Projekat “Galataport”, koji uključuje putnički terminal za krstarenje, tržne centre, hotele i obnovu luke u Istanbulu, postat će operativan od aprila, rekao je u petak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

– Galataport je svjetski projekat s potencijalom da privuče 25 miliona posjetitelja – rekao je Erdogan tokom otvaranja historijskog pozorišta i muzeja kina u Istanbulu.

Projekat uključuje putnički terminal za krstarenje, tržne centre, hotele i obnovu luke u Istanbulu. Erdogan je izrazio zadovoljstvo zbog rezervacija za odmore turista u Turskoj, čak i usred epidemije nove vrste koronavirusa.

Turski predsjednik je također naglasio da je broj turista koji posjećuju zemlju dosegao 52 miliona. Erdogan je večeras prisustvovao svečanosti povodom otvaranja historijskog kina Atlas i Muzeja kina u Istanbulu.

Historijsko kino Atlas i Muzej kina Istanbul u prepunoj četvrti Beyoglu u Istanbulu dijelovi su turskog projekta “Put kulture Beyoglu”, koji pokriva područje od “Galataporta” do trga Taksim, povezujući kulturna mjesta u okrugu, uključujući Ataturkov kulturni centar i kulu Galata.

Izvor: Anadolija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *