Esma Pašalić i Sadin Mulahalilović branit će boje Bosne i Hercegovine u Finskoj

Članovi karate reprezentacije Bosne i Hercegovine stigli su u Finsku tačnije u grad Tampere gdje će od 20 do 22.08.2021.godine učestvovati na Evropskom karate prvenstvu za kadete, juniore i U21.

Članovi kluba borilačkih sportova Zmaj Gradačac, Esma Pašalić i Sadin Mulahalilović su takođe u sastavu reprezentacije i branit će boje lijepe naše Bosne i Hercegovine. Esma Pašalić će se takmičit u kategoriji kate kadetkinje gdje je očekuje konkurencija od 31 takmičrka. Sadin Mulahalilović u kategoriji borbe -84Kg U21 gdje ga takođe očekuje 31 takmičar.

Važno je napomenuti da samo jedan sportista iz zemlje u svojoj kategorije može nastupiti na Evropskom prvenstvu i ovo je praktično susret najboljih od najboljih iz zemalja Evrope. Ja kao trener sam izuzetno ponosan što iz Gradačca imamo 2 takmičara i predstavika naše zemlje čime se ne mogu pohvaliti ni daleko veći klubovi iz većih gradova Bosne i Hercegovine.

Smatram da čast i zadovoljno treba biti svim našim građanima grada što imamo svoje predstavnike na tako važnoj i jakoj sportskoj smotri karate sporta u Evropi. Ovom prilikom se beskrajno zahvaljujemo gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Edisom Dervišagićem što je nesebično pomogao odlazak naših najboljih na najjače takmičenje Evrope u karate sportu.

Izvor: KBS Zmaj Gradačac

9 thoughts on “Esma Pašalić i Sadin Mulahalilović branit će boje Bosne i Hercegovine u Finskoj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *