ESTREMA JE NAJJAČI ELEKTRIČNI AUTO: I ide u obaranje rekorda na Nürburgringu (VIDEO)

Obaranje rekorda najavljeno je za juni.Više od godinu dana nije bilo vijesti o najjačem električnom automobilu.

Bilo je to polovicom 2021. godine kad je talijanska tvrtka Automobili Estrema razotkrila svoj bolid. Atraktivna Fulminea je odmah izazvala interes jer je snagom većom od 2000 KS odmah s trona skinula Pininfarinu Battistu kao najjači talijanski automobil, a onda je automatski rukavicu bacila u lice i Rimcu. 

Pritom su iz Estreme iznenadili podatkom kako ovaj automobil teži tek tonu i pol, osjetno manje od teškaša Nevere. Pritom se uz tehnologiju čvrstih baterija s većom gustoćom pohrane energije spominjao doseg veći od 500 km. Sada proizvođač najavljuje novi iskorak, a to je osvajanje titule najbržeg električnog automobila na Nürburgringu. Obaranje rekorda najavljeno je za juni, otprilike kad bi na stazu trebala doći i Nevera. Do tada prikupljaju donacije, a cilj im je skupiti gotovo 100.000 eura. 

U vrijeme pisanja ovog teksta stigli su na nešto više od 10.000 eura od 40 donatora. Planiraju snimiti i dokumentarac od devet epizoda koji će pratiti stvaranje automobila, ali i pokušaj obaranja rekorda staze. Pritom su naglasili kako postoji rizik od kašnjenja razvoja automobila, ali i samog pokušaja obaranja rekorda.

Ove godine trebale bi krenuti i prve isporuke, i to po cijeni od dva milijuna eura. Talijani pritom spominju nešto konzervativnije performanse u odnosu na Rimca i Neveru. Osim manjeg dosega maksimalac je 320 km/h do kojih dolazi za samo 10 sekundi, a ubrzanje do 100 km/h traje 2 sekunde. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *