EUFOR-ove trupe u BiH bit će raspoređene u kasarnama u Prijedoru i Bijeljini

Prije nekoliko dana oglasili su se i iz EUFOR-a kazavši kako je svih 500 pripadnika ove organizacije stiglo u BiH, te da će raditi na jačanju sigurnosti u državi

Krajem februara prvi dio EUFOR-ovih trupa, od ukupno 500 vojnika, iz Austrije stigao je u BiH. Njihov dolazak nastavio se i u narednim danima, a donesena je u odluka o konačnom raspoređivanju ovih trupa na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine potpisalo je odluku kojom će se EUFOR-u na raspolaganje dati kasarne Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Prijedoru i Bijeljini te će 500 pripadnika rezervnog sastava EUFOR-a, biti raspoređeno na sjeveroistok i sjever Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko dana oglasili su se i iz EUFOR-a kazavši kako je svih 500 pripadnika ove organizacije stiglo u BiH, te da će raditi na jačanju sigurnosti u državi.

Raspoređivanje vojnika i njihove opreme, uključujući laka oklopna vozila, je mjera predostrožnosti i proporcionalna mjera koja pokazuje odlučnost EUFOR-a da podrži naše partnere u BiH u održavanju sigurnog okruženja – naveli su u objavi.

20 thoughts on “EUFOR-ove trupe u BiH bit će raspoređene u kasarnama u Prijedoru i Bijeljini

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *