EUFOR-ove trupe u BiH bit će raspoređene u kasarnama u Prijedoru i Bijeljini

Prije nekoliko dana oglasili su se i iz EUFOR-a kazavši kako je svih 500 pripadnika ove organizacije stiglo u BiH, te da će raditi na jačanju sigurnosti u državi

Krajem februara prvi dio EUFOR-ovih trupa, od ukupno 500 vojnika, iz Austrije stigao je u BiH. Njihov dolazak nastavio se i u narednim danima, a donesena je u odluka o konačnom raspoređivanju ovih trupa na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine potpisalo je odluku kojom će se EUFOR-u na raspolaganje dati kasarne Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Prijedoru i Bijeljini te će 500 pripadnika rezervnog sastava EUFOR-a, biti raspoređeno na sjeveroistok i sjever Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko dana oglasili su se i iz EUFOR-a kazavši kako je svih 500 pripadnika ove organizacije stiglo u BiH, te da će raditi na jačanju sigurnosti u državi.

Raspoređivanje vojnika i njihove opreme, uključujući laka oklopna vozila, je mjera predostrožnosti i proporcionalna mjera koja pokazuje odlučnost EUFOR-a da podrži naše partnere u BiH u održavanju sigurnog okruženja – naveli su u objavi.

One thought on “EUFOR-ove trupe u BiH bit će raspoređene u kasarnama u Prijedoru i Bijeljini

  • 21/03/2022 at 11:07 pm
    Permalink

    Eufor grupe??? Zasto idu gde su okupirane teritorije? , zasto bas tu?… mi Bosanci nemamo povjerenje u Europu ni malo jer ona je bila saucesnik u Genocidu, zasto bi sad opet vjerovali tim istima koji dolaze … nije se trebalo dozvolit da oni dodju , ako hoce Europa da pomogne Bosni neka je primi u EU i eto pomoci ce, je li to jednostavnije , narode nemojte vjerovati “eu “spletkama i licemjernim ponudama da nas “zastite”… Bili ste svjedoci SREBRENICE i njihove zastitne zone , koji je ishod bio -GENOCID-….to je njihov ishod….

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *