FIRMA IZ TURSKE OTVARA FABRIKU U BIH

Turci spremili investiciju u BiH: Pokreću fabriku peleta

Načelnik općine Foča u FBiH Mujo Sofradžija sastao se danas sa predstavnikom velike turske grupacije Ecose koja ima registrovanu kompaniju u Bosni i Hercegovini Zeyullahom Hudom, a koja je zaintersovana su za pokretanje fabrike za proizvodnju peleta u Ustikolini. Sastanku je prisustvovao i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Edin Ćulov.

Na sastanku održanom na inicijativu potencijalnog investitora, razgovaralo se o mogućnostima kupovine fabrike za proizvodnju peleta u Ustikolini te obezbjeđenju neophodne sirovine za proizvodnju, što je osnovni uslov za investiranje.

„Od nadležnog javnog preduzeća mi ćemo nastojati da prikupimo relevantne informacije o mogućnostima širenja postojeće peletare, kako bi ona bila prezentovana na slijedećem sastanku zakazanom za 17. januar 2023.godine. U skladu sa svojim nadležnostima nastojat ćemo pružiti maksimalnu podršku kako realizaciji ovog projekta, tako i drugih projekata, s ciljem privlačenja novih investicija u naš kanton“, kazao je premijer Ćulov.

Podršku investitorima pružit će i načelnik Sofradžija, koji je istaknuo da Općina Foča u BiH nastoji obezbijediti uslove za nova ulaganja, prvenstveno kako bi se osigurala nova radna mjesta, a samim tim i bolji uslovi života stanovnika ove lokalne zajednice.

Izvor: biznisinfo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *