FK Gornji Rahić – kantonalac koji živi uz armiju navijača

Najpozitivnija sportska priča u BiH

FK Gornji Rahić iz Gornjeg Rahića definitivno je u ovom trenutku najpozitivnija i najljepša priča bh. nogometa.

Mali klub sa armijom navijača suvereno gazi ka tituli prvaka u Prvoj ligi TK.

Jučer je na stadionu Rahić u još jednoj utakmici za pammćenje pao NK Trešnjevka. Bilo je 4:2, iako su gosti prvi poveli.

 

Ipak, uz nevjerovatnu podršku više od 1.500 navijača domaći su upisali nova tri boda. Pogađali su Hasan Kešinović, Mile Teodorović, Amer Ibrišimović i Adis Salihović (ag.).

FK Gornji Rahić je lider sa 28 osvojenih bodova, tri više u odnosu na NK Doboj Istok.

“Postali smo klub koji može živjeti od prodaje ulaznica. Jučerašnju utakmicu posmatralo je više od 1.500 gledalaca”, priznaju iz ovog malog, ali veoma amibicioznog kluba koji ruše predrasude u našoj zemlji.

Niži rang, nogomet bez kvalitet, igrači bez ambicija… To je u Rahićima ne postoji. Živi se za vikend i utakmice voljenog kluba.

Apsolutno je nebitno gdje se igra. Na gostovanja putuje armija navijača, a na domaćim susretima atmosfera je za svaku pohvalu. Kao sa najvećih svjetskih derbija.

Ambiciozni čelnici kluba za sve navijače i simpatizere kluba obezbijedili su i live prijenos domaćih utakmica, što je još jedan veliki dokaz sinergije između kluba i onih zbog kojih se nogomet igra.

A kada Junuzović, Bošnjaković, Bošković, Avdić, Čaušević, Đonlić, Kešinović i društvo izađu na teren uz armiju onih koji žive za klub ništa nije nemoguće.

Pokazuju to iz kola u kolo, te sa 12-igračem plove ka višem rangu.

S.Mlaćo / Sportsport.ba

8 thoughts on “FK Gornji Rahić – kantonalac koji živi uz armiju navijača

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *