(FOTO) IZETBEGOVIĆ U LUKAVCU SA PREDSTAVNICIMA KO SDA TK

Predsjednik SDA – Stranka demokratske akcije Bakir Izetbegović u Lukavcu je održao sastanak sa predstavnicima Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona u proširenom sastavu.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u državi i novoj krizi koju je svojom separatističkom politikom proizveo Milorad Dodik, izostanku konkretnih i odlučnih poteza OHR-a, država garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma i Vijeća za implementaciju mira. Ocijenjeno je da aktuelnoj krizi doprinosi i neodgovorna i sebična politika stranaka “Trojke”, koje su servilnim odnosom i ustupcima dodatno ojačale i ohrabrile Dodika.

Analizirana je i tenutna situacija u Federaciji BiH, te je ocijenjeno da je rezultat rada nametnute Vlade FBiH veoma loš i da se većina aktivnosti svodi na imenovanja i “Trojkino” ispunjavanje želja HDZ-u. Konstatovatno je da nerad Vlade FBiH i Parlamenta FBiH prijeti da uspori pozitivne procese započete u mandatu prethodne Vlade koju je predvodio Fadil Novalić.

Poseban fokus tokom razgovora je stavljen na političku i ekonomsku situaciju u Tuzlanskom kantonu. Konstatovano je da Vlada Tuzlanskog kantona, koju predvodi SDA sa koalicionim partnerima, ostvaruje zacrtane ciljeve, te da se s punim pravom može konstatovati da je to trenutno najuspješnija vlada na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Sastanku su, uz članove KO SDA, prisustvovali zastupnici i delegati SDA iz Tuzlanskog kantona na svim nivoima vlasti, premijer i ministri SDA u Vladi TK i načelnici općina iz SDA.

One thought on “(FOTO) IZETBEGOVIĆ U LUKAVCU SA PREDSTAVNICIMA KO SDA TK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *