GO SDA Gradačac: Pojedini vijećnici izdali principe SDA

Saopštenje za javnost GO SDA Gradačac

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Gradačac, bili smo svjedoci neprincipijelnog odnosa pojedinih vijećnika SDA koji su, zarad ličnih interesa i koristi, izdali principe i stavove SDA i priklonili se vladajućoj strukturi.

Naime, gradonačelnik Dervišagić  nije uspio obezbijediti dovoljan broj ruku iz političkih partija sa kojima je do sada vladao gradom, te je Dnevni red za današnju sjednicu usvojen uz podršku tri vijećnika iz SDA, koja u ovom vijeću opoziciono djeluje.

Vijećnici Mustafa Osmanović (vijećnik i član IO SDA Gradačac), Meho Pezerović (vijećnik i član IO SDA Gradačac) i Armin Tokić (vijećnik) su podržali aktuelnog gradonačelnika, oglušivši se o stavove zvaničnog organa stranke i time su direktno narušili njen ugled. Prema informacijama sa kojima raspolažemo, sve ovo je urađeno uz podršku i uz konsultacije sa poslanikom u Skupštini Tuzlanskog kantona ispred SDA, Bahrudinom Ahmetagićem.

Uzevši u obzir blizinu Lokalnih izbora 2020., i činjenicu da je aktuelni gradonačelnik kandidat za još jedan mandat, očigledno je i vrlo logično zaključiti da mu ovim činom izražavaju podršku u predstojećoj kampanji.

GO SDA Gradačac neće dozvoliti ovakve političke trgovine kojima pojedinci predstavljajući se kadrovima SDA  ostvaruju ličnu imovinsku korist djelujući suprotno interesima stranke. O svim dešavanjima  je obaviještena Centrala SDA BiH, koja će, bez sumnje, oštro sankcionisati djelovanje suprotno interesima GO SDA Gradačac i građana koji su SDA dali povjerenje da ih predstavlja u Gradskom vijeću.

10 thoughts on “GO SDA Gradačac: Pojedini vijećnici izdali principe SDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *