GRADAČAC | Kraj trenda: Zabrana upotrebe električnih romobila

Vijećnici Gradskog vijeća Gradačac su danas usvojili i Prijedlog odluke o bezbijednosti u saobraćaju, koja se odnosi na vožnju električnih romobila. Vožnja romobila je dozvoljena, samo na trotoarima.

– Zakon nije omogućio korištenje ovih sredstava na saobraćajnicama. Odlukom je predviđeno da se romobili voze na trotoarima, a da prostore kao što su Gradski trg i park ostavimo isključivo za naše sugrađane, kako bi smanjili mogućnost nesreća koje se dešavaju – napominje Hajrudin Mehanović, predsjedavajući GV Gradačac.

Brzina kretanja električnih bicikla i električnih balansirajućih skutera na jedan, dva ili tri točka sa jednom ili dvije osovine (električni trotineti i električni romobili) ograničava se na 15 km/h.

Potpuno je zabranjena upotreba na Trgu Alije Izetbegovića i u Gradskom parku u periodu od 01.maja do 31.avgusta u terminu od 20 do 24 sata.

Odluka o bezbijednosti saobraćaja na putevima u Gradačcu je rađena u saradnji sa nadležnom Policijskom upravom i zabranjuje vožnju električnih romobila djeci mlađoj od 14 godina.

10 thoughts on “GRADAČAC | Kraj trenda: Zabrana upotrebe električnih romobila

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *