Gradačac predstavila svoje privredne potencijale u Beogradu

Uz podršku USAID-ovog projekta „RAST“ projekta a koji implementira Catholic Relief Services ( CRS) organizovana je  dvodnevna posjeta delegacija BFC SEE gradova i opština iz Bosne i Hercegovine sa ciljem razmjene iskustava i dobre prakse u upravljanju aktivnostima lokalnog ekonomskog razvoja.U sklopu ove studijske posjete BFC SEE općine i gradovi iz BiH boravili su u Novom Sadu i Šabcu.

Na panel diskusiji “Stvaranje konkurentne poslovne klime kroz saradnju privatnog i javnog sektora”, održanoj u Beogradu, a kojoj je pored ostalih prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Srbije, gos. Branislav Nedimović, potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Mrinković, Sanja Popović Razvojna agencija Srbije, Općina Gradačac je predstavila mjere i rezultate na lokalnom nivou te vlastite privredne potencijale.

Općinski načelnik mr.sci Edis Dervišagić je istakao da su državne olakšice i poticajne mjere za investitore u Srbiji daleko iznad onoga što trenutno pružaju vlasti u BiH.  Ukoliko se što prije ne promijeni način razmišljanja i politika državnih organa u BiH po ovome pitanju, naša zemlja neće moći konkurisati zemljama iz okruženja.

Osim panel diskusije održano je još nekoliko sastanaka sa predstavnicima i rukovodstvima gradskih uprava grada Beograda, Novog Sada i Šapca kao i posjete industrijskim zonama i kompanijama.

2 thoughts on “Gradačac predstavila svoje privredne potencijale u Beogradu

  • 23/11/2022 at 10:03 pm
    Permalink

    It is really a great and useful piece of info. I’m glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *