GRADAČAC: U toku radovi na izgradnji trećeg terena sa plastičnom travom

Grad Gradačac je među 15 lokalnih zajednica koje su dobile potporu od UEFE preko Nogometnog saveza BiH za izgradnju terena s umjetnom travom za potrebe razvoja omladinskog nogometa. Podrška lokalnim zajednicama provodi se kroz projekt pod nazivom: “Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu”.

Odbor za izbor najpovoljnijih aplikacija lokalnih zajednica za izgradnju terena s umjetnom travom kojeg su činili: Ivan Beus, Irfan Durić, Dragan Kulina i Nihad Hodžić, a na osnovu izvješća stručne službe Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i neposrednog pregleda i uvida u svaku podnesenu aplikaciju, odlučio je prihvatiti podnesene aplikacije sljedećih 15 lokalnih zajednica: Općina Travnik, Općina Čapljina, Općina Konjic, Grad Široki Brijeg, Općina Hadžići, Općina Žepče, Grad Gradačac, Općina Cazin, Općina Tomislavgrad, Grad Goražde, Grad Bijeljina, Općina Istočno Novo Sarajevo, Općina Gradiška, Grad Prijedor i Grad Doboj.

Bez sumnje, realizacija ovoga projekta imat će veliki utjecaj na daljnji razvoj nogometa u Gradačcu, tako i Tuzlanskom kantonu, posebno omladinskoga jer će mnogobrojna djeca dobiti izvanredan teren za treninge i utakmice i u godišnjim dobima kada vremenski uvjeti u duvanjskom kraju nisu najbolji.

Potrebno je napomenuti da je pored Gradačca i FK “Tuzla City” aplicirao, ali značaj ovog projekta nisu prepoznali u gradskoj upravi Tuzla.

Regional.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *