Građani Sarajeva i turisti s Čolom ušli u 2018. godinu

Zdravko Čolić spektakularnim koncertom ispred SCC-a u Sarajevu brojne građane BiH i goste iz drugih zemalja uveo je u novu 2018. godinu.

Centralni gradski doček na Marijin dvoru okupio je desetke hiljada ljudi, te je time glavni grad BiH ponovo bio centar regiona.

“Najluđa noć” u godini u prijestonicu BiH privukla je impresivan broj ljudi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Njemačke, Norveške, Švicarske, Turske, ali i drugih zemalja, koji su uz Sarajlije i ostale Bosance i Hercegovce euforično i rasplesano ušli u Novu godinu.

Uz taktove Čolinih najvećih hitova poput “Gori vatra”, “Glavo luda”, “Čija je ono zvijezda”, “Produži dalje”, “Kad pogledaš me preko ramena”, “Merak mi je”, “Javi se, javi se”, “Pisaću joj pisma duga” i drugih, praćenih vrhunskom produkcijom, tradicionalno odbrojavanje, prelazak iz stare u novu godinu obilježio je i vatromet sa hotela “Holiday”.

Uvod u novogodišnju proslavu napravili su sarajevski bend “Last Location” i “DJ Drop Department”.

Saobraćaj na Marijin Dvoru blokiran je od 17 sati, a potpuna obustava saobraćaja u ovom dijelu Sarajeva trebala bi trajati do tri sata ujutro.

Da novogodišnja proslava protekne u najboljem redu pobrinuo se veliki broj policajaca raspoređenih širom glavnog grada, koji se tokom večeri brinu o sigurnosti građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *