Gradonačelnik Edis Dervišagić:”Vjerujem da ćemo biti kao i uvijek dobri domaćini.”

GRADAČAČKI SAJAM

Davne 1969. godine dakle tačno prije 50 godina, ponosni na šljivu koja je značila opstanak i napredak na ovim prostorima, gradačačani joj odrediše manifestaciju. U proteklom periodu povećavao se broj voćnjaka i stabala šljive i drugog voća, razvijala se ova manifestacija, a  i Gradačac.

Centar privrednih prezentacija u naredna tri dana bit će upravo Gradačac kroz najstariju specijalizovanu privrednu manifestaciju u Bosni i Hercegovini koja se prostire na pet hiljada kvadratnih metara.

Gradonačelnik Gradačca je napomenuo veliki značaj ove manifestacije za Gradačac. Ovo je veoma važan događaj budući da je i sam grad Gradačac rastao zajedno s ovom manifestacijom. Zahvalio se svim gostima koji su došli u Gradačac i posjetili ovu našu manifestaciju. „… Vjerujem da ćemo biti kao i uvijek dobri domaćini i da ćemo se na naredne godine na 47. sajmu družiti u još boljem i vedrijem raspoloženju …“.

Na Sajmu šljive posjetioci će imati priliku da vide prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

I ove godine Udruženje “Pčela” iz Gradačca organizuje sajam pčelarstva i pčelinjih proizvoda koji je drugu godinu sastavni dio ove privredno-turustičke manifestacije.

Tokom trajanja sajma Grad Gradačac je pokrovitelj svih kulturno zabavnih manifestacija ( koncerti, promocije knjiga i drugi sadržaji) koje će se održavati na platou ispred zgrade gradske uprave i krugu zgrade Javne biblioteke u Gradačcu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *