Grupa ‘Pravda za Davida’: Policija onemogućava dolazak

Iz grupe “Pravda za Davida” su saopštili da policija onemogućava njihove pristalice da dođu na Trg Krajine u Banjaluci. Ljudi iz Prijedora i Novog Grada krenuli pješke, prenosi Radio Slobodna Evropa

 

Otac Davida Dragičević, Davor Dragičević, poručuje ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču “da pusti narod, jer skup neće početi dok svi ne dođu”.

Iz MUP-a su bez odgovora na situaciju u Novom Gradu.

Za N1 su podsjetili da su ranije saopštili da će provoditi pooštrene mjere bezbjednosti saobraćaja. Bez konkretnog odgovora na pitanje da li to znači i fizičku blokadu autobusa.

Predstavnici grupe “Pravda za Davida” i porodica stradalog Davida Dragičevića najavili su za 18.00 sati veliki skup te pozvali građane na mirno i dostojanstveno ponašanje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS jučer su apelovali na organizatore da otkažu najavljene javne skupove u Banjoj Luci, uključujući i neke stranačke te dodali da skup grupe “Pravda za Davida” nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS.

Treći veliki skup ”Pravda za Davida” bit će održan danas na Trgu Krajine u Banjaluci u 18 sati. Predstavnici grupe “Pravda za Davida” pozvali su građane da i 194 okupljanje bude mirno i dostojanstveno.

 

Izvor: Agencije

Foto: Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *