HAFIZOVE HUTBE I VEČER KUR’ANA

 

U petak 29.11.2019. godine nakon jacije-namaza u prepunoj džamiji u džematu Mediđa Donja održana je Večer Kur’ana. Kur’ana su učili hafizi: Kemal-ef. Mehić, dr. Edin-ef.Pešatlić, Muamer-ef. Kadrić, Abdullah-ef. Kapo i Hidajet-ef. Talić.

Predavanje je održao hafiz Abdul-Aziz Drkić, viši asistent na Katedri za kiraet na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Skupu su se obratili imam džemata Mehdin-ef. Džafić i glavni imam Nusret-ef. Kujraković.

Isti dan pet hafiza je održalo hutbe u pet gradačačkih džemata: hfz. Mirnes-ef. Spahić u Reuf-begovoj džamiji, hfz. Edin-ef. Dedić i Sviračkoj džamiji, hfz. Amir Hodžić u džematu Požarike, hfz. Ahmed-ef. Rahmanović i džematu Vida II, te hfz Zejd Špijodić u džematu Bukva, učenik 4. razreda Behram-begove medrese u Tuzli.

Cilj hafizovih hutbi i i učenja Kur’ana hafiza na Večeri Kur’ana jeste nakana da se pobudi veći interes za ispravan odnos prema Kur’anu i hifz Kur’ana. U tu svrhu biće ustanovljen i fond za hifz/učenje Kur’ana napamet, posebno mektebske djece i omladine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *