AktuelnoIzdvojenoVIJESTI

HAJRUDIN-EF. BATURIĆU URUČENO PRIZNANJE I NAGRADA ZA MUALLIMSKI RAD “REDŽEP-EF. MUMINHODŽIĆ”

HAJRUDIN-EF. BATURIĆU URUČENO PRIZNANJE I NAGRADA ZA MUALLIMSKI RAD “REDŽEP-EF. MUMINHODŽIĆ”

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uručio je Hajrudin-ef. Baturiću priznanje i nagradu za muallimski rad “Redžep-ef. Muminhodžić” za 2021/22. godinu.

Priznanje i nagrada su uručeni na svečanom dijelu sjednice Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog koja je održana danas u Janji.

Muftija Fazlović je čestitao muallimu Baturiću na ovom priznanju, te je istakao veliku misiju koju Hajrudin-ef. obavlja u džematu i mektebu.

  • Čestitamo Hajrudin-ef., našem vrijednom imamu i zahvaljujemo mu se na njegovoj velikoj misiji koju obavlja u džematu i mektebu. Jako nam je važno da imamo vrijedne pregaoce, vrijedne imame i muallime, koji su primjer, posebno mlađim imamima koji će se na njih ugledati i uvidjeti da je moguće biti uspješan u misiji koju obavljamo – kazao je muftija Fazlović.

Hajrudin-ef. Baturić, imam džemata Jelovče Selo, Medžlis Islamske zajednice Gradačac, zahvalilo se Muftijstvu tuzlanskom na priznanju i nagradi, te je kazao da je za svakog muallima velika čast dobiti ovu nagradu.

  • Ogledalo svih nas je u mektebu. U tom se prostoru nazire sudbina djece. Tu svakodnevno uzdižemo generacije koje će preuzeti emanet vjere. Naša je misija nezamjenjiva a odgovornost časna i dostojanstvena. Molim Allaha, dž.š., da nam podari dobrog zdravlja i snage da radimo, po meni, najbolji posao pod ovim zemaljskim nebom. Dobro odgojeno dijete u vjeri je neizmjerno blago njegovih roditelja ali i njegovog mualima koje nadilazi sve probleme i iskušenja s kojima se na muallimskom putu susrećemo – kazao je muallim Baturić.

Hajrudin Baturić, sin r. Sejfudina i r. Raseme, rođen je 2. septembra 1973. godine u Zelinji Donjoj. U rodnom mjestu je završio osnovnu školu a Gazi Hurev-begovu medresu u Sarajevu završava 1992. godine. Na početku Agresije na Bosnu i Hercegovinu pridružuje se dobrovoljačkim jedinicama na gradačačkom ratištu gdje je dva puta lakše ranjavan. Nakon toga, 1993. godine je raspoređen u radnu obavezu i radi kao imam u oslobođenim džematima MIZ-a Gradačac i vjeroučitelj u osnovnoj školi u Zelinji Donjoj.

Imamsku službu počinje u džematu Toke-Čuste 1996. godine a 1999. godine prelazi u džemat Jelovče Selo gdje i danas radi. Fakultet kriminalističkih nauka u Sarajevu završio je 2007. godine a Fakultet islamskih nauka 2012. godine. Na istom fakultetu magistrirao je 2019. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.

(Preporod.info)

21 thoughts on “HAJRUDIN-EF. BATURIĆU URUČENO PRIZNANJE I NAGRADA ZA MUALLIMSKI RAD “REDŽEP-EF. MUMINHODŽIĆ”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *