Husein Topčagić izabran za predsjednika PDA Gradačac

Foto: TIP.ba

Dosadašnji predsjednik Povjereništva Gradskog odbora PDA Gradačac Husein Topčagić jednoglasnom je podrškom mjesnih ogranaka u nedjelju imenovan za predsjednika ove stranačke organizacije. Njega je, u okviru unutarstranačkih izbora Pokreta demokratske akcije, izabralo 105 delegata mjesnih ogranaka koji djeluju u Gradskom odboru PDA Gradačac.

Na Izbornoj skupštini gradačačke PDA najavljena je i Topčagićeva kandidatura za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. Ovo je historijska skupštinu kad su u pitanju izbori u stranci. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i podršci da budem i predsjednik Gradskog odbora PDA Gradačac i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima. To je velika čast, ali i obaveza i odgovornost. Nadam se da ću svojim kapacitetom, znanjem i upornošću, zajedno s vama, uz rad i odgovornost, učiniti da PDA Gradačac ima najviše gradskih vijećnika, kazao je Topčagić.

Prisutnima se na Izbornoj skupštini obratio i Mirsad Kukić, predsjednik Pokreta demokratske akcije, koji je istakao da je Gradski odbor PDA Gradačac jedan od najboljih u Bosni i Hercegovini.

Sa ovim danom PDA Gradačac je ušao u kampanju za lokalne izbore. Poznavajući političku scenu na ovom području, smatram da su vaši izgledi izuzetno dobri. Isticanje Kandidatura Huseina Topčagića je u ovom trenutku prednost, jer je PDA u Gradačcu zaista jaka i kvalitetna stranka, a što ostale političke subjekte može natjerati na druge kombinatorike i odustajanje od njihovih kandidata, poručio je Kukić te dodao da onaj ko vodi politički projekat treba na sebe da preuzme i odgovornost.

Delegatima i gostima na Izbornoj skupštini obratio se i Mirsad Gluhić, bivši ministar Vlade Tuzlanskog kantona, koji je iz SBB prešao u PDA, zbog, kako je naveo pristupa ljudima i samoj organizaciji.Tako je istakao da će njegovo prisustvo, zajedno sa Topčagićem, kandidatom za gradonačelnika, doprinijeti pobjedi ove stranke na lokalnim izborima.

Za potpredsjednike gradačačke organizacije stranke izabrani su Mustafa Hadžiađulović i Hasan Ćerimović, a za sekretara Veseljko Cvjetinović.

U sastav Izvršnog odbora su osim navedenih osoba ušli i Elma Ćosić, Esad Džidić, Sead Džidić, Enes Halilkanović, zatim Mehmed Hukić, Senad Hanić, Dženad Klopić, Ibrahim Latifović, te Abid Omerović, Amar Omerović, Selmir Omerčić i Mirsad Pekarić.

Po funkciji u u Izvšnom odboru su i Edisa Tahirović Softić, predsjednica Asocijacije žena i Amir Pašalić, predsjednik Asocijacije mladih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *