INDIRA OMERAGIĆ: Svoju zastupničku platu i sve benefite doniram u humanitarne svrhe

Dragi prijatelji, mnogi od vas su me pitali zašto sam odlučila da uplovim u političke vode, svjesni činjenice da mi novac nije potreban. Ja svoju zastupničku platu i sve benefite koji su vezani za moj politički angažman doniram u humanitarne svrhe.

Moj razlog bavljenja politikom je moj narod. Ja ću nastaviti da budem glas naših poljoprivrednika i da se borim za radnike i njihova prava. Zdrava ekonomija je neophodna za dobar temelj i napredak naše države. Baza ekonomije su poljoprivrednici i radnici i njihov status će ostati fokus mog političkog djelovanja.

Želim se osvrnuti na zlonamjerne tekstove pojedinih portala o mojoj porodici koje ste mogli čitati zadnjih par dana.

Kada sam donjela odluku da se bavim politikom, znala sam da to podrazumijeva prizemne udarce i napade, ali nisam očekivala da će udarati tako nisko. Teško je povjerovati da postoje ljudi koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, a koji su spremni da po nalogu stranih centara razapinju uspješne bošnjačke privrednike i porodice onih koji predstavljaju ovaj vrijedni narod.

Nikad se neću ograđivati od svog oca, svoje porodice i prijatelja. Naši radnici mogu svjedočiti o nama i našem ponašanju. Ako smo nekome išta ostali dužni, slobodno mogu javno izaći sa tim. Sve što smo stekli, stekli smo svojim poštenim radom.

Oni koji laju to rade po nalogu, jer im valja opravdati “donacije nezavisnim medijima”. Niti su nezavisni, niti su mediji, i mene ušutkati neće. Ja svoj račun podnosim vama! – objavila je zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *