Intenzivirani radovi na izgradnji sistema južnog vodovoda

U sklopu projekta „Vodosnabdijevanja Gradačca“ intenzivirani su radovi na izgradnji sistema južnog vodovoda u Gradačcu.  Radovi se odnosi na proširenje vodovodnog sistema (područje Zelinje) i izgradnju vodovodnih objekata i distributivne mreže na području južnog dijela grada Gradačca.

Trenutno se izvode radovi  na  trasi od benzinske pumpe Mat-trade d.o.o. (raskrsnica kod Vučkovaca) prema MZ Kerep. Radovi se odnose na izgradnju cjevovoda pod pritiskom i i potisno-distributivnog cjevovoda i distributivne mreže.

Napominjemo da su u toku i radovi na izgradnji cjevovoda na dionici od MZ Kerep prema području Zelinja ( MZ Zelinja Donja, MZ Jelovče selo, MZ Zelinja Srednja ) kao i na dionici od Vučkovaca prema MZ Srnice Gornje.

Važno je istaći da ovim projektom mogućnost na priključenje na potpuno novi sistem vodosnabdivanja dobiti većina naselja u južnom dijelu grada Gradačac a to se odnosi na Vučkovce, Srnice Donje, Srnice Gornje, Biberovo Polje, dio Toka, Kerep, Jelovče Selo, Zelinja Donja, Zelinja Srednja i Međiđe.

Završetak radova se očekuje krajem 2020. Ukupna dužina novog potisno-distributivnog cjevovoda i distributivne mreže iznosit će 52.927,54 m ( cca. 53 km ) vrijednosti 2.984.514,62 EUR. Sve ove činjenice govore o obimu i značajnu ovog projekta za grad Gradačac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *